De kracht van Lennard: op onstuitbare koers richting zijn doel

Het lijkt hier een trend en we zien het als groot compliment: studenten die bij ons binnenkomen als stagiair en het dusdanig naar hun zin hebben dat ze blijven. Lennard Frinking is er zo een. Nu bijna een decennium geleden deed hij van januari tot en met juli 2015 zijn werktuigbouwkunde afstudeerstage bij Stemar. De daaropvolgende zomer bleef hij bij ons middels een nulurencontract en in oktober van datzelfde jaar kwam hij in dienst als tekenaar. Fast forward naar vandaag zien we in hem een inmiddels ervaren en veelzijdige mechanical engineer die niet vies is van hard werken en absoluut niet meer weg te denken is op ons Stemar hoofdkwartier.

Volle vaart vooruit

Dat harde werken, dat zat er eigenlijk altijd al in. Want als klein jongetje wist hij al dat hij engineer wilde worden. Daar moest hij wel ‘t een en ’t ander voor doen, want Lennard begon zijn loopbaan op het vmbo kader beroepsonderwijs aan de Vondelstraat in Alkmaar. Genoegen nam hij niet met dat diploma, want zijn ambitie was helder. De volgende stap was dus MBO3, intern bij Tata. Werken/leren deed hij daar, en zo stoomde hij zichzelf klaar om de versnelde MBO4-opleiding werktuigbouwkunde aan het Horizon College in Hoorn te doen. Dat klinkt allemaal al vrij intensief, die klim van kader naar MBO4, maar daarnaast vond Lennard nog de tijd en energie om op bijzonder hoog niveau te schaatsen. Zo zoefde hij tijdens zijn afstudeerstage hier bij Stemar nog over de baan op de Nederlandse Kampioenschappen en werkte hij ernaast als schaatstrainer. Hadden we al gezegd dat hij een harde werker is?

Het schaatsen verschoof naar de achtergrond, het werken als engineer werd zijn hoofdmoot. “De schaatstop was enorm breed. Om daarbij te kunnen horen had ik alles moeten laten en dat wilde ik niet. Want inmiddels was Stemar op mijn pad en ik miste aansluiting bij de schaatssenioren”, vertelt Lennard. Hoewel niet meer op de ondergebonden ijzers, heeft hij de vaart er nog steeds stevig in. Lennard zit namelijk in de afrondende fase van zijn HBO-studie. Wat een prestatie! Als afstudeerproject onderzoekt en verslaat hij een project waar hij bij Stemar aan werkt en dan is zijn reis en jongensdroom een feit. We nemen ons petje af en vinden het fantastisch dat we getuige en facilitator mochten zijn van Lennard zijn onstuitbare koers richting zijn doel.

Ter land ter zee en in de lucht

“Wat ik het leukst vind aan mijn werk? Het complete pakket! De werkbezoeken en het samenwerken in teamverband. Het project engineeringswerk. Dat bestaat onder andere uit het aannemen van werk en het schrijven van offertes. Ik denk mee met de klant en neem werk op in het veld. Dat is met regelmaat ook offshore, zeker zo’n vijf tot zes keer per jaar. We hebben nu bij Stemar vier mensen met offshore papieren. Die hebben de basiscursus offshore gedaan en zijn dus gecertificeerd om met de helikopter op pad te gaan. Dat doen we dan vooral op de Noordzee, voor verschillende firma’s. We vliegen dan naar gasplatforms of een heel enkele keer een olieplatform. Daar meten we dan leidingwerk of constructies in met onze 3d-scanner. Het voordeel daarvan is dat je je werk mee terug kan nemen naar kantoor om het daar verder uit te werken. We hebben dan alle data compleet en hoeven niet nog een keer offshore te gaan. Dat scheelt de klant weer geld. Ohja, en ik houd me ook bezig met marketing. En ik wil me nog verder ontwikkelen hoor. Ik wil nog beter worden in wat ik nu doe.”

De kracht

Zo is geen dag hetzelfde en is saai een woord dat niet voorkomt in ons vocabulaire. Want onze projecten zijn gevarieerd en uitdagend en de mogelijkheden tot ontwikkeling en groei zijn volop aanwezig. Dat is onze kracht. Maar onze kracht kan enkel bestaan in synergie met de tomeloze inzet, energie, loyaliteit en kracht van Lennard. En Naseem. En Kasper. En Wilson. Enzovoort, enzovoort.

Werken als kracht bij Stemar Engineering?

Ben je op zoek naar een baan binnen de technische industrie? Stemar is altijd op zoek naar nieuw engineering talent. Ben je student werktuigbouw, industrieel ontwerper of ben je veel technisch bezig? Bij Stemar zijn we continu bezig met ontwikkeling. Ontdek wat we vanuit Stemar voor jou kunnen betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons. Bel het kantoor of stuur een open sollicitatie per mail. Zie ook www.stemar.nl/werken-bij

Vacatures

Ontdek jouw kracht bij Stemar

Tekla staalconstructeur

Fulltime – Alkmaar

Bent u een Tekla staalconstructeur en zoekt u een nieuwe uitdaging? Stemar Engineering heeft een openstaande vacature. We zijn een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar. Met de disciplines Structural, Piping, Static Equipment, Hoisting Equipment en Machine Design in huis. Lees meer over de vacature.

Ervaren constructeur werktuigbouw CAD

Fulltime – Alkmaar

Bent u een ervaren constructeur werktuigbouw CAD en zoekt u een nieuwe uitdaging? Stemar Engineering heeft een openstaande vacature. We zijn een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar met de disciplines Structural, Piping, Static Equipment, Hoisting Equipment en Machine Design in huis. Lees meer over de vacature.

Ervaren staalconstructeur

Fulltime – Alkmaar

Bent u een ervaren staalconstructeur of structural engineer en zoekt u een nieuwe uitdaging? Stemar Engineering heeft een openstaande vacature. We zijn een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar. Met de disciplines Structural, Piping, Static Equipment, Hoisting Equipment en Machine Design in huis. Lees meer over de vacature.

3D Tekenaar Mechanical-Piping-Structural

Fulltime – Alkmaar

Bent u een (beginnend) 3D Tekenaar Mechanical/Piping/Structural? Stemar Engineering heeft een openstaande vacature. We zijn een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar. Met de disciplines Structural, Piping, Static Equipment, Hoisting Equipment en Machine Design in huis. Lees meer over de vacature.

Bel ons 072 561 52 54