Over ons

Stemar Engineering is een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar en opgericht in 1975. Wij werken al 46 jaar voor de (zware) industrie, onshore, offshore en constructiebedrijven. Wij onderscheiden ons door een scherp oog voor kwaliteit en veiligheid. De krachtige combinatie van betrouwbaarheid, professionaliteit en samenwerking resulteert in solide oplossingen voor uw project.

 

Missie: “Wij zetten een extra stap voor gezamenlijke oplossingen, die resulteren in betrouwbare projecten en een veilige samenleving.”

Visie: “Engineering zal een druk op knop worden, wij weten welke knop.”

 

Use our knowledge as your power

Stemar ontwerpt high-end oplossingen. Engineering zal een druk op knop worden. Stemar neemt de klant mee in het proces en de ontwikkelingen. Stemar Engineering heeft in de jaren een goede naam opgebouwd met het maken van geavanceerde technische berekeningen. We volgen ontwikkelingen en gaan voorop in het gebruik van nieuwe rekenmethoden en software updates. We zijn een betrouwbare en deskundige partner, die met een goed doordachte oplossing komt en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Disciplines

Stemar Engineering specialiseert zich in verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken. De kracht van Stemar Engineering is dat alle gespecialiseerde afdelingen onder één organisatie vallen. Door de nauwe samenwerking en middelgrote organisatie is er snel contact met de juiste specialist. Onze disciplines reiken van Werktuigbouwkunde, Piping, Structural tot Apparatenbouw en meer. Bekijk voor meer informatie ons portfolio.

Werken bij Stemar Engineering

Bent u op zoek naar een (nieuwe) uitdaging op het gebied van Industriële engineering of werktuigbouwkunde? Bij Stemar zijn we continu bezig met ontwikkeling en op zoek naar nieuwe krachten. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Wij zetten de extra stap

  • We ontwikkelen betrouwbare en duurzame oplossingen voor een veilige samenleving.
  • Uw idee wordt verwerkt tot een pragmatische oplossing.
  • We adviseren u deskundig vanuit onze kennis en ervaring.
  • U heeft altijd duidelijkheid over het proces en de ontwikkelingen.
  • Er wordt bijgestuurd waar nodig.
  • We komen gezamenlijk tot de oplossingen voor uw projecten.
Wij zetten de extra stap

Kwaliteit en veiligheid

Stemar Engineering is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit houdt in dat de kwaliteit gewaarborgd is en dat dit jaarlijks door LRQA gecontroleerd wordt.

ISO 9001:2015

ISO 9001 is een internationale standaard, uitgegeven door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het doel is om internationale vereisten voor kwaliteitssystemen neer te zetten. De ISO 9001 standaard is op alle industrieën van toepassing en richt zich erop dat het gehele proces van een organisatie beheerst verloopt (van ontwerp tot en met service).

 

Ons kwaliteitsbeleid:

Volgens Stemar Engineering is kwaliteit de bekwaamheid om aan de behoeften en verwachtingen van de klanten te voldoen. Kwaliteit is dus geen toeval, maar een bewuste keuze.

Kwaliteitsbeleid levert informatie om te kunnen sturen. Het is doelgericht, cyclisch, systematisch, integraal en van iedereen. De centrale vraag van ons kwaliteitsbeleid is: Doen we wat we onze klanten beloven? Dat borgen we in ons beleid. Waar we afwijken vragen we ons af hoe dat beter kan. Dat doen we met deze vijf vragen:

·         Handelen we volgens afspraak?

·         Ligt vast hoe we zaken moeten doen?

·         Hoe kunnen we samen verbeteren?

·         Hoe borgen we dat?

·         Hoe meten we deze verbeteringen?

Wij zijn een open organisatie en vinden de mening van klanten en medewerkers belangrijk. Met regelmatig overleg houden wij elkaar scherp en blijven we continu opzoek naar verbeteringen.

Onze medewerkers hebben een essentiële rol in ons kwaliteitsbeleid. Met deze aspecten in het achter hoofd is een gezamenlijk werkproces gedefinieerd. Door het volgen van het samen opgestelde proces, wordt een uniforme werkwijze verkregen. Deze processen worden intern en extern geauditeerd om te blijven verbeteren. Dit doen we volgens de ISO9001:2015.

 

Veiligheid

Veilig werken in een gezonde werkomgeving krijgt terecht steeds meer aandacht. Bovendien doen ook industriële opdrachtgevers in toenemende mate liever zaken met VCA-gecertificeerde ingenieursbureau’s, aannemers en installateurs. Om die reden hebben alle medewerkers die namens Stemar Engineering buiten het kantoor werken een VCA-diploma. Tevens beschikken wij over een veiligheidsbeheersysteem om er zeker van te zijn dat het werk veilig wordt uitgevoerd.

Wij staan voor u klaar!

LET’S START NOW

Bent u op zoek naar maatwerk advies? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we uw uitdaging.

Wij staan voor u klaar!
Bel ons 072 561 52 54