Ilva Taranto Teertank BTX Afzuiging

Het uitvoeren van een 3D-laserscan op locatie door Stemar biedt voor uw project een grote meerwaarde bij een bestaande plant. Onze engineers gebruiken deze informatie om een perfect passend ontwerp te realiseren. Lees meer informatie over ons project voor de Ilva Taranto Teertanks.

Ontwerpgegevens

Klant : Ilva Taranto Riva Cokeplant
Thermische uitzetting : 100 oC
Onderwerp :

Ontwerpdruk :

Lengte :

Hoogte :

Teertank BTX-uitstootreductie

50 kPa

100 m

15 m

Uitdaging

De Ilva Taranto teertanks hadden een nieuw gesloten BTX-afzuigsysteem nodig. Het betrof een bestaande situatie waarbij er geen extra fundering gestort mocht worden.

De opdrachtgever had al een P&ID opgesteld met een werkende oplossing. Om dit te bewerkstelligen diende een ontwerp gemaakt te worden in overeenstemming met de eisen van de Eurocode en ASME B31.3. Het ontwerp vereiste bijvoorbeeld ook een continu afschot in het leidingsysteem.

Bijdrage van Stemar Engineering

De bestaande omgeving is met een 3D-laserscan in kaart gebracht door onze constructeurs. Vervolgens hebben we het gehele engineeringspakket verzorgd. Door de korte lijnen van onze specialisten kon er snel geschakeld worden tijdens het project

Resultaat

Onze engineers zijn samen met de opdrachtgever naar de Italiaanse site geweest om een 3D-laserscan uit te voeren. De P&ID is vertaald naar een concreet 3D ontwerp, welke na goedkeur van de klant is uitgewerkt in een basic engineering pakket. Het pakket omvatte ook de vereiste pipestress- en staalconstructieberekeningen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Wij zetten de extra stap

  • We ontwikkelen betrouwbare en duurzame oplossingen voor een veilige samenleving.
  • Uw idee wordt verwerkt tot een pragmatische oplossing.
  • We adviseren u deskundig vanuit onze kennis en ervaring.
  • U heeft altijd duidelijkheid over het proces en de ontwikkelingen.
  • Er wordt bijgestuurd waar nodig.
  • We komen gezamenlijk tot de oplossingen voor uw projecten.
Wij zetten de extra stap
wellicht ook interessant voor u

Gerelateerde projecten

Wij staan voor u klaar!

LET’S START NOW

Bent u op zoek naar maatwerk advies op het gebied van Engineering? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we uw uitdaging.

Wij staan voor u klaar!
Bel ons 072 561 52 54