Renovatie hetewindleiding: hoogoven 6 en 7

Ontwerpgegevens

Opdrachtgever Basic Engineering :

Object :

Diameter :

Lengte :

Gewicht :

Tata Steel IJmuiden, Hoogoven 6 & 7

Hetewindleiding

2.2 & 2.8 m

70 m

542 mtons

Uitdaging

Bestaande hetewindleidingen hebben regelmatig last van spanningscorrosie. Het doel voor HO6 en HO7 was om niet alleen te voldoen aan de wettelijke regels voor druktoestellen, maar ook om duurzaam bestand te zijn tegen spanningscorrosie. Daarnaast diende de ontwerpen monteerbaar te zijn in een bestaande, moeilijk bereikbare ruimte.

Bijdrage Stemar

Voor dit project heeft Stemar in de eerste fase de Basic Engineering van de nieuwe leiding verzorgd. Onderdeel van dit werk omvatte onder meer het uitvoeren van de sterkteberekeningen om de nieuwe wanddikte geschikt te maken voor spanningscorrosie.

In de tweede fase van dit project hebben we complete Detail Engineering verzorgd.

Tenslotte hebben we stappenplannen gemaakt om de oude leiding te demonteren en de nieuwe leiding te monteren. Er diende aparte kraanbanen en hijsconstructies gemaakt te worden voor de montage omdat de constructie moeilijk bereikbaar was.

Resultaat

Alle constructies voldeden conform de wetgeving en standaarden van de klant. Naast de detail fabricage tekeningen en berekeningen is er een duidelijke demontage en montage handleiding geschreven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
wellicht ook interessant voor u

Gerelateerde projecten

Bel ons 072 561 52 54