Waterfiltratie

Schoon en gezond water is van groot belang voor planten, dieren en mensen. Om te zorgen dat het water goedgekeurd wordt, is het belangrijk om te letten op de waterkwaliteit. Aan welke kwaliteitseisen het water moet voldoen, hangt per industrie af. De ene industriële installatie vraagt een andere zuiverheid dan de andere. Op basis van de proceskennis van onze klanten, ontwerpen we vanuit Stemar een efficiënte installatie. Met de installatie kan het water gezuiverd worden. Door het gebruik van schoner water en minder corrosie bespaart de klant en levert het een verlenging van de levensduur op. De besparing voorkomt extensief watergebruik voor betere en duurzamere omgeving.

 

Ontwerpgegevens

Doel: Proceswater zuiveren
Ontwerp druk: 9 bar(g)
Ontwerp temperatuur: -20 / +130 °C
Ontwerp code: PED + EN 13345
ASME VIII Div. 2
Eurocode
Materialen: Stainless Steel
Carbon Steel

 

Uitdaging

Tijdens dit project werkte we samen met fabricator Meprofa voor Veolia Water Technologies. Het samenbrengen van de ‘know how’ van de klant tot een compact efficiënt ontwerp was de uitdaging. De kracht van ons vakmanschap  is het zoeken naar de juiste compromis.

Bijdrage Stemar Engineering

Stemar heeft vanuit een PI&D schema een 3D piping model getekend in een bestaande container. Hierbij hielden we rekening met kleine ruimtes voor vrije doorlooproutes en de bereikbaarheid van appendages voor het aflezen en de onderhoud. De procestechniek van de klant in combinatie met de engineering van Stemar leidt naar een compleet 3D ontwerp. De opstelling, beschikbare ruimte en lokale eisen worden hier allemaal in meegenomen. De ergonomie voor toekomstig onderhoud, veiligheid en gebruik komen samen in het optimale ontwerp.

 

–        De containers zijn waar nodig sterkte technisch aangepast.

–        Toevoegen van Leuningwerk, trappen en bordessen

–        Verschillende drukvaten berekend en uitgewerkt op fabricage tekeningen.

 

Twee containers van 40ft zijn op elkaar gestapeld, in de containers lopen verschillende soorten leidingwerk die het proces aansturen. Het leidingwerk is aangesloten op drukvaten. Deze zijn door Stemar bedacht, berekend en getekend.

We kijken uit naar wat we in de toekomst nog meer voor Veolia kunnen betekenen. Op dit moment loopt er een soort gelijk project, maar dan met grotere staalconstructies. Tijdens dit nieuwe, soort gelijk project hopen we weer een bijdrage te leveren in het meedenken met de klant en het komen tot de beste eindresultaten.

Resultaat

Op basis van de proceskennis van onze klanten, hebben we vanuit Stemar een efficiënte installatie ontworpen. Met de installatie kan het water gezuiverd worden. Door het gebruik van schoner water en minder corrosie, levert het voor de klant een besparing op en verlenging van de levensduur. Deze besparing voorkomt extensief watergebruik voor betere en duurzamere omgeving. Uiteindelijk is het ontwerp afgerond in 2D tekeningen en hebben we productie informatie en sterkteberekening opgeleverd. Hiermee wordt de fabricage en montage voorbereid en uitgevoerd.

 

Installation parts:

 • Pressure Vessels
 • Piping
 • Structural Steel
 • Hoisting equipment
 • Skids

 

Services:

 • Engineering
 • Design
 • Design Verification
 • Risk Assessments
 • Manuals

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Wij zetten de extra stap

 • We ontwikkelen betrouwbare en duurzame oplossingen voor een veilige samenleving.
 • Uw idee wordt verwerkt tot een pragmatische oplossing.
 • We adviseren u deskundig vanuit onze kennis en ervaring.
 • U heeft altijd duidelijkheid over het proces en de ontwikkelingen.
 • Er wordt bijgestuurd waar nodig.
 • We komen gezamenlijk tot de oplossingen voor uw projecten.
Wij zetten de extra stap
WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR U

Gerelateerde projecten

Wij staan voor u klaar!

LET’S START NOW

Bent u op zoek naar maatwerk advies op het gebied van Engineering? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we uw uitdaging.

Wij staan voor u klaar!
Bel ons 072 561 52 54