Special Lifting Frame

Stemar werd benaderd voor dit project, om snel een veilige en grote constructie te ontwerpen. Het internationale karakter van alle betrokken partijen gaf het project een extra uitdaging. Dit samen met de korte doorlooptijd en vele eisen maakte het echt een klus voor ons.

 

 

Ontwerpgegevens

Opdrachtgever : Biglift Shipping bv

Object : Project hijsframe propaan en butaan procesinstallatie

 

Capaciteit :     545 ton

 

Eigen gewicht : 200 ton

 

Afmetingen :   54 x 27 meter

 

Uitdaging

Dit al uitdagende project kreeg er nog een moeilijkheidsgraad bij. Het moest niet alleen voldoen aan nieuwe normen in een kort tijdsbestek, het frame diende ook toepasbaar te zijn op twee installaties.

 

De installaties zijn een propaanfabriek en een butaanfabriek. Deze procesinstallaties werden in Korea opgebouwd en diende door onze klant vervoerd te worden naar hun eindplek. De voorschriften moeten zowel voldaan worden aan het ene land, als die van de eindlocatie.

 

Bijdrage van Stemar Engineering

De specialisten van Stemar zijn begonnen met het ontwerpen van een basis frame. Met dit frame is het mogelijk de beide installaties te hijsen. Tegelijkertijd werd de sterkte en stijfheid gecontroleerd. Dit om de veiligheid te waarborgen en controle aan de geldende codes, maar ook om te zorgen dat de verplaatsingen van de vele hijspunten niet uiteenliep. A als het ene hijspunt veel doorzakt, kan dit gevolgen hebben voor de “plug-and-play” constructie die hieronder hangt. Stemar waarborgt dat er geen schade ontstaat. 

 

Na de Option Selection fase en overleg met de klant is de stap gezet naar een Basic Design. Met dit pakket van tekeningen en eerste sterkte controle kon onze klant het plan presenteren. Na enig overleg is de Detail Engineering gestart en leverden wij aanvraagtekeningen op met een internationaal georiënteerd sterkteberekeningsrapport.

 

 

Resultaat

De bijdrage van Stemar gaf de klant uiteindelijk de documenten die hij nodig had. Hiermee kon hij de markt op voor fabricage en goedkeuring vragen bij de instanties. Het was ons gelukt dit op tijd te realiseren zodat het totaalproject op schema bleef.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Wij zetten de extra stap

  • We ontwikkelen betrouwbare en duurzame oplossingen voor een veilige samenleving.
  • Uw idee wordt verwerkt tot een pragmatische oplossing.
  • We adviseren u deskundig vanuit onze kennis en ervaring.
  • U heeft altijd duidelijkheid over het proces en de ontwikkelingen.
  • Er wordt bijgestuurd waar nodig.
  • We komen gezamenlijk tot de oplossingen voor uw projecten.
Wij zetten de extra stap
wellicht ook interessant voor u

Gerelateerde projecten

Wij staan voor u klaar!

LET’S START NOW

Bent u op zoek naar maatwerk advies op het gebied van Engineering? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we uw uitdaging.

Wij staan voor u klaar!
Bel ons 072 561 52 54