Stemar zet stappen richting de toekomst!

Inmiddels bestaat Stemar Engineering alweer meer dan 45 jaar. De afgelopen tijd heeft Stemar niet stilgezeten. Naast dat onze specialisten zich in hun werkgebied blijven ontwikkelen, ontwikkelen we ook als bedrijf. Om professionele stappen richting de toekomst te zetten, hebben we een nieuwe uitstraling ontwikkeld passend bij onze toekomstvisie.

Terug naar het begin

Stemar Engineering is in 1975 opgericht door Hans Spruijt als werktuigbouwkundig tekenbureau. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een integraal adviesbureau voor de industrie. In de jaren 80 werd het dienstenpakket uitgebreid met sterkteberekeningen en al snel werd Stemar Engineering een begrip in de regio. ‘Een goede relatie is tekenend’ was het devies en ook het beeldmerk van het eerste uur. Ons oude logo liet duidelijk de link naar detail engineering zien. Onze disciplines rijken inmiddels een stuk verder dan alleen werktuigbouwkunde.

Het afgelopen jaar

Door de opkomst van automatisering en meer dan 45 jaar ervaring in de industrie is ons takenpakket langzaam uitgebreid naar meer omvattende projecten. De focus van Stemar ligt nu op ‘industrial engineering’. Met professionele krachten op het gebied van Asset Integrity, Installation Solutions en Equipment Design. Zo hebben we onder andere vele fabrieken geholpen met het duurzaam verhelpen van herhalende schades, offshore skid constructies opgezet en passende oplossingen voor bijzondere montageklussen ontwikkeld. Onze 3D laserscanner is bij het uitdenken van dit soort plannen inmiddels onontbeerlijk gebleken.

Vooruit

Ons dienstenpakket is inmiddels een stuk breder dan alleen het maken van detailtekeningen. Daarom vonden wij het tijd om ook onze uitstraling opnieuw hierbij te laten aansluiten met het oog op onze klant. De meeste toegevoegde waarde zit voor onze klanten vaak in een eerste gesprek. ‘Hebben we een dergelijk project al eerder gedaan?’, ‘Welke risico’s zijn er?’. Vaak komt een klant bij ons voor de uitvoering van een idee terwijl de oorzaak en noodzaak nog niet goed onderzocht is. Stemar denkt daarin met de klant mee.

“We doen dan eerst een stap terug en definiëren samen met de klant wat het onderliggende probleem is. Dit constructief meedenken wordt erg gewaardeerd.”, Sjors van Kuipers, Managing Director.

 

Toekomstvisie

Wij zien voor de toekomst een steeds grotere rol voor automatisering weggelegd. Wij blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen en integreren in onze projecten. Engineering wordt straks wellicht een druk op de knop en Stemar zal weten welke knop!

 

“Voor nu en in de toekomst willen we met Stemar de vraagbaak zijn voor uw technische uitdagingen in een industriële omgeving. We know how.“, Mark Rood, Technical Director.

Het verhaal, de vertaalslag

Bij een nieuwe uitstraling hoort ook een nieuw logo en nieuwe kleuren. Wij hebben vastgehouden aan onze blauwe kleur, dat staat voor de kwaliteit en betrouwbaarheid die u al jaren van Stemar gewend bent. Daar hebben wij oranje aan toegevoegd dat staat voor veiligheid, energie en inventiviteit. Stemar gaat altijd een stap verder om tot een creatieve en veilige oplossing te komen.

De basis voor ons nieuwe logo is de fibonacci reeks. Deze reeks is de basis van de verhoudingen in de natuur, maar wist u bijvoorbeeld dat de opbouw van drukklassen van leidingen hier ook op gebaseerd is?  Het verwijst naar zowel engineering als de natuur. Het zit in de natuur van onze professionals om oplossingen te bieden die resulteren in betrouwbare projecten en een veilige en schone samenleving.

Stemar zijn we samen

Wij zijn trots op ons deskundige en loyale team van specialisten en op de manier waarop wij de sterke punten van iedereen inzetten. Interne samenwerking, maar ook met u als klant, is de basis voor duurzaam werkplezier. Tevens zijn wij daarom heel blij met het vertrouwen dat wij van onze trouwe klanten hebben gekregen om hun ontwerpen te bedenken en uit te werken. Sommige klanten vertrouwen al op onze expertise sinds de oprichting in 1975. Met deze nieuwe uitstraling blijven wij uiteraard onze huidige klantenkring bedienen zoals u gewend bent. We hopen dat u net als wij gecharmeerd bent van ons nieuwe logo, website en de uitstraling.

Wij zetten de extra stap

  • We ontwikkelen betrouwbare en duurzame oplossingen voor een veilige samenleving.
  • Uw idee wordt verwerkt tot een pragmatische oplossing.
  • We adviseren u deskundig vanuit onze kennis en ervaring.
  • U heeft altijd duidelijkheid over het proces en de ontwikkelingen.
  • U heeft altijd duidelijkheid over het proces en de ontwikkelingen.
  • We komen gezamenlijk tot de oplossingen voor uw projecten.
Wij zetten de extra stap

Gerelateerde pagina’s

wellicht ook interessant voor u
Bel ons 072 561 52 54